TYHY – TYKY TOIMINTA.

Elämyspalvelut Nostalgia järjestää ammattitaitoisesti tyky/tyhy päiviä, ilolla ja laadulla! Yhdessä asiakkaan kanssa räätälöimme ohjelmakokonaisuuksia, jossa otetaan huomioon ryhmän toiveet, koko ja tavoitteet päivälle. Haluamme tarjota ikimuistoisen päivän työyhteisöille, jossa yhdistyy leppoisa yhdessäolo luonnonrauhassa, kiireetön luontoliikunta, mahdollisuus irtaantua rutiineista, rentoutua yhdessä sekä nauttia valmiiksi järjestetystä ja hyvin suunnitellusta päivästä.

Meiltä löytyy aktiviteetteja liikunnallisista ohjelmista kalareissuihin, ASAHI-terveysliikunnasta, Metsämieli-harjoitteista, rauhallisesta joogasta nuotiokokkaukseen, jousiammuntaan, värikuulasotaan tai ikimuistoiseen vaijeriliukuun.

Päivään voidaan myös sisällyttää asiapitoista ohjelmaa. Yhteistyössä Koulutuspalvelu Vaikutuksen kanssa tarjoamme asiantuntijapalveluita ja koulutuksia työyhteisöille. Esimerkiksi koulutukset voidaan järjestää luonnon helmassa kävelykokouksena. Reippailu ja raitis ilma antaa taatusti virkeitä ajatuksia asiakaspalvelutilanteisiin, asiakaspalvelu asenteen muokkaukseen tai sisäisten ristiriitojen ratkaisemiseen.

TYKY/TYHY OHJELMIA:

Metsämieli-menetelmä:

Metsämieli-menetelmä sopii hyvin Tykypäivien ohjelmistoon. Tutkitusti luonto-oleilu tuottaa hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia:  laskee sykettä, hengitystiheyttä, veranpainetta ja vähentää stressihormoneita. Luonto tuottaa rauhoittautumisen ja rentoutumisen kokemuksia. Metsämieli-menetelmä yhdistää metsässä oleilun ja liikkumisen mielentaito- rentoutus ja virkistysharjoituksiin. Havainnointi, läsnä oleminen, rentoutuminen sekä rauhoittuminen kannustavat osallistujaa tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan mielentaitoja luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntäen.

Koulutettu Metsämieli-ohjaaja opastaa, kannustaa ja valitsee sopivat harjoitteet ryhmän toiveiden mukaisesti.

Metsämieli-menetelmän on kehittänyt  kokenut hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Lisätietoja www.metsamieli.fi

Hinta: 360€ 0-15 hlö (suositus 5-15 hlö) lisähenkilöt + 20€/hlö

Sisältää: Koulutetun Metsämieli-menetelmä ohjaajan, luontokävelyn sekä alv 24%

Kesto: n. 1,5 h

Kaikki kokkaa:

Suosituimpia ohjelmanumeroita tyky ja virkistyspäiviin pienellle porukalle. Ryhmähenkeä nostattava ja tiimityöskentely taitoja hiova kokkausohjelmisto järjestetään luonnonhelmassa, tunnelmallisella katetulla ruokalaavulla.

Ryhmänä valmistetaan ruoka ihan itse alusta alkaen- tulenteosta aloittaen. Ei savua ilman tulta eli ensin harjoitellaan kiehisten vuolemista ja sytytämme tiimityönä tulet-tuluksilla tietenkin.

Kokkaamme herkullista kermaista lohikeittoa, puhataista raaka-aineista tietenkin. Keiton poristessa tulilla paistamme ohrarieskoja hiilloksella.

Jälkiruoaksi tietysti hörpätään nokipannukahvit ja paistetaan tikkupullat.

Kuinka hyvältä voi maistuakkaan itsevalmistettu soppa, raikkaassa ulkoilmassa, luonnonhelmassa nautittuna.

Hinta: 79€/hlö min. veloitus 6 hlö.

Sisältää: tarvittavat välineet, ohjauksen, ruoan ja alv 24%

Kesto: n. 4 h.

Teiskolaiset olympialaiset:

TEISKOLAISET OLYMPIALAISET

Leikkimieliset urheilulliset olympialaiset, joissa otetaan mittaa leikkimielisesti toisistaan joukkueina. Vuodenajankohdan ja ryhmän toiveiden mukaan lajit saattavat vaihdella.

Esimerkki lajeja:

 • suksi luistaa – joukkue hiihtoa nurmikolla, kilpailut aloitetaan kasaamalla hiihtokelpoiset sukset
 • kanapesis – leikkimielistä pesäpalloa
 • kottikärryviesti – vikkelät jalat ja nopea kuski ovat valttia
 • saappaanheitto – kuinka pitkälle saapas lentää kenelläkin?
 • pressun kääntö – todellinen joukkuelaji, jossa vaaditaan ongelmanratkaisutaitoja
 • Hanoin torni – nopeutta ja älyä vaativa ryhmätehtavä
 • ei savua ilman tulta – joukkueena suoritettava tulenteko nopeuskilpailu
 • sokkoviesti – suunnistajan silmät sidotaan ja joukkue ohjaa läpi esteradan
 • pussihyppely – perinteinen olympialaji
 • kenguruhyppely – palloilla hypitään eteenpäin kenguruloikkia

Perinteiset pihapelit tuovat lapsuusajan mieleen. Ulkoleikit ovat myös hauskaa ja hyvän mielen ajanviihdettä aikusten kesken. Koska oletkaan viimeksi leikkinyt piilosta, polttapalloa tai 10 tikkua laudalla?

Esimerkkilajeja:

 • polttopallo
 • lakanapallo- joukkueittan pelattava lentopallo lakanalla
 • 10-tikkua laudalla
 • tervapata
 • kuka pelkää ”teiskolaista”
 • väri/peili
 • hiekkaveistos paja- ohjattua opetusta veistosten saloihin

Olympialaiset ja pihapelit saavat takuulla naurun raikaamaan ja osallistujille iloista mieltä. Samalla tulee virkistäydyttyä raittiissa ulkoilmassa!

Hinta: 470€/ryhmä 0-20 hlö (4 olympialajia ja 2 pihapeliä)

Sisältää: tarvittavat välineet, ohjauksen, tapaturmavakuutuksen, sekä alv 24%

Kesto: n. 2 h