Jooga.

Jooga-mielen ja kehon huoltoa- rauhoittaa sekä opettaa kehon hallintaa. Joogan liikkeet parantavat verenkiertoa ja liikkuvuutta hartiarenkaan, selkärangan ja lantion alueilla. Jooga on erinomainen työkalu istumatyöstä tai muista yksitoikkoisista työasennoista aiheutuvan tuki- ja liikuntaelinten kiputilojen ennaltaehkäisyyn. Jooga on ihanteellinen liikuntamuoto, koska sama tunti sisältää erilaisia variaatioita soveltuen sekä liikunnan vasta-alkajille että himourheilijoille.

Joogaharjoitus räätälöidään juuri kyseisen pienryhmän tarpeita silmällä pitäen. Kysymyksessä voi olla vaikka miesporukalle suunnattu Rautakankijooga, Crossfitiä harrastaville suunnattu Yoga for Crossfitters tai juoksuharrasteporukalle suunnattu Juoksijan jooga.

Esimerkki tunnin sisällöstä, jossa pääpainona on liikunnallinen ja dynaaminen vinyasa flow:

Tunti pitää sisällään rauhallisen ja tarkkaan opastetun johdatuksen vinyasa flown perusasentoihin (mm. aurinkotervehdys). Opit tekemään perusliikkeet oikealla tekniikalla ja juuri sinulle sopivilla variaatioilla. Lisäksi opit hengitystekniikkaa. Tunnin lopuksi on noin 15 minuutin mindfulness/meditaatiohetki, jossa pyritään rentouttamaan sekä keho että mieli.

Esimerkki tunnin sisällöstä, jossa pääpainona on rauhallinen ja restoratiivinen yin:

Yin-jooga on palauttavaa ja erittäin rauhallista joogaa. Se tehdään kuunnellen rauhallista musiikkia tai vaikka luonnon ääniä. Yin-joogassa liikkeet ovat pitkiä kehoa avaavia venytyksiä. Tämä joogalaji on ihanteellinen kireille lihaksille ja kiireiselle ja stressaantuneelle mielelle. Tunnin tarkoituksena onkin ns. unohtaa ympäröivä maailma – ’päästää irti’. Tunnin jälkeen olo on erittäin rentoutunut – keho ja mieli ovat saaneet levätä. Viimeiset 15 minuuttia harjoituksesta on mindfulness/meditaatiohetki.

Kesto: n. 45 min.

Hinta: 190€/ryhmä (1-15 hlö) Sis. vihreä tee, ohjaus ja joogamaton sekä alv 24%